Om oss

 

Vem är Eva-Marie?

Jag heter som sagt Eva-Marie Thunberg och jag är 37 år gammal.

Jag är undersköterska med en specialistutbildning inom äldre. Jag har jobbat på både särskilt boende och hemvård för dementa men även som personlig assistent inom LSS.

Djur har alltid haft en mycket stor plats hos mig och ända sedan jag var liten har jag vetat att djur har en positiv inverkan på oss. Att nu få möjligheten att jobba och dela med mig av min bäste vän Herman och på så sätt kunna förgylla vardagen för många andra ser jag som något riktigt stort.

Efter nästan två års väntan kom Herman till oss, som redan från början var tänkt skulle utbildas till vårdhund. Så i början av maj 2011 var det dags för inprovning till Vårdhundskolan. Herman blev godkänd och efter två års hård träning klarade vi certifieringen den 8/11-13

Idag jobbar vi lite grann både inom äldreomsorgen och LSS.

 djurstudion01.jpg

 

 Vem är Herman?

dsc-0038-2.jpg

Herman är en sex år gammal kille av rasen American Hairless Terrier. Herman har mycket energi och älskar att stå i centrum.

Herman är en mycket aktiv kille som älskar att jobba. Förutom vårdhundsutbildningen tränar han både rallylydnad, flyball, Nose work och springer på rundbana och whippetrace. Han har även gått en grundkurs i agility.

Herman heter egentligen "Skindividual Fido"

  

 Vem är Astrid

Astrid är en liten tjej på 2 år. Hon är av samma ras som Herman, alltså en Aht (American hairless terrier). Denna tjej har mycket arbetslust och är väldigt lättlärd. Vi har redan börjat hennes träning till blivande vårdhund.

Astrid heter egentligen "Ahtfan Proud Gemma" och kommer ifrån Ahtfan Sweden kennel https://www.facebook.com/ahtfan.sweden

 

Herman är ju en nakenhund, men trots det är han både mycket varm och len att ta på, och ett stort plus är ju att han inte fäller. Det finns ingen hund som är helt allergifri, dock är detta en ras som flera allergiker klarar av, speciellt om man badar dem innan man ska umgås med hunden.

 

 

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.